Здраве

Vitaelife Pharma Vitamin D3 – мнения, коментари, цена,

[Total:    Average: /5]

Vitamin D3 е мастно – разтворим съединение D група, която има важно значение за нормалното функциониране на тялото, особено необходими за здравето и развитието на костната тъкан. Този елемент се произвежда от тялото, особено на кожата, изложени на слънчевите лъчи. С оглед на този факт, жителите на северните райони често имат недостиг на D3 трябва редовно да ядат храни, които се съдържат в него, получавайки по този начин го отвън. Често прием на витамин назначен допълнителни лекарства.

Защо имаме нужда от витамин D3

“Solar” витамин участва в много процеси в организма, но най-важното за нормалното функциониране на следните системи?:

 • костите. Помага абсорбция на тези минерали като калций, магнезий и фосфор, което е много важно за нормалното образуване на костна тъкан и зъб и укрепване.
 • имунната. Костен мозък и нормалното му функциониране е в пряка зависимост от D3, тъй като тя е отговорна за производството на имунните клетки.
 • нервната. Елементът помага за поддържане на желаната концентрация на калций в кръвта, която е отговорна за предаването на нервните импулси. В допълнение, витамин възстановява защитната обвивка на нервите и затова често се използва при лечението на тежки заболявания на централната нервна система, по-специално множествена склероза.

Също така е важно да се отбележи значението на витамин за растежа и подновяването на клетките и за предотвратяване на образуването на анормални молекулни връзки, на раковите процеси и заболявания на сърдечно-съдовата система. Налице е научно потвърждение на ефективността на D3 в забавяне на растежа на тумори на гърдата и предотвратяване на атеросклероза.

И накрая, ние трябва да се каже за значението на витамин да жлези за вътрешна секреция. Това стабилизира инсулин синтез и, като следствие, нормализира нивото на глюкозата в кръвта. Това го прави особено важно за хора с предразположеност към захарен диабет.

Използването на течен витамин D3

Продължителният недостиг на витамин D3, което означаваше, че дълго студен период от изпитват почти всеки руски, може да доведе до много тъжни последствия. Разбира се, можете да се надяваме да попълни резервите си чрез храната, но това е по-добре да си купи течен витамин в аптеката и да го правите на ден в зависимост от предписаната доза. Особено важен елемент за прием на деца и жени, обаче за мъжете на дефицита също така е крайно нежелателно. Нека разгледаме по-подробно, какво е това, витамин D3, като всяка група от населението.

Vitamin D3 за жени

Vitamin D3 за жените не могат да се заменят с някоя друга връзка, а защото, ако не се получи на слънце, не забравяйте да вземете това допълнително!

Vitamin D3 често се нарича “хормон на здравето на жените”. И ето защо:

 1. По време на менструация от тялото извлича големи количества калций, но поради доброто му храносмилане, което помага на въпросната стока, е от първостепенно значение. Тя не само позволява на костите да бъдат здрави и силни, но и укрепва косата и ноктите.
 2. В периода на провеждане на дете D3 също играе специална роля за жените, защото тя помага за правилното формиране на здрави кости при плода. В периода на кърмене, майката, отново, трябва да не забравяме и за допълнителен прием на витамин, за да не провокира дефицита си за себе си.
 3. В допълнение, витамин е много необходимо и по време на менопаузата, защото в този момент се увеличава вероятността от развитие на остеопороза – крехки кости, D3 също значително намаляване на вероятността от развитие на това заболяване
 4. .

 5. Този минерал също помага за поддържане на здравословно ниво на метаболизма в резултат от нормалното усвояване на фосфор. На свой ред, правилното метаболизъм, което е ефикасно усвояване на полезни елементи и бързо освобождаване от вредните токсини, помага на жената да остане тънък и красив, защото състоянието на червата винаги се отразява върху кожата.
 6. благотворен ефект върху нервната система, също така е важно благоприятен ефект на витамин D3 за жените, защото на красивата половина от човечеството е по-малко емоционална стабилност, отколкото при мъжете.
 7. OL>

  Vitamin D3 за мъже

  И в мъжко тяло витамин D3 играе много важна роля. В дългосрочен дефицит, човекът просто ще престане да бъде човек, мускулите стават отпуснати, силата и тона загубени, както и либидото.

  Сега нека видим защо трябва витамин D3 за силна половина на човечеството:

 • Първо, разбира се, да се поддържа издръжливост. Здрави здрави кости се равняват на една силна здрави мускули, че повечето мъже, разбира се, искат да имат.
 • Второ, елементът има огромно влияние върху нивата на тестостерон. Фактът, че недостатъчен прием или неправилно усвояване на калций тестостерон поема “функциите на услугата” костите. D3 също освобождава тестостерон от тази работа, така че това може да е хормонален роля. Резултатът се стимулира либидото, намалява вероятността от развитие на заболявания на пикочо-половата система и импотентност.
 • Трето, витамин участва в процесите на трансформация в по-слабо активните форми на естроген. Това е женски хормон, който, обаче, произведен в мъжкото тяло. Тяхното прекомерно натрупване и активност води до намалено либидо и затлъстяване.

Моля, обърнете внимание! За силната половина на човечеството е особено важно и собственост на витамина, за да се намали вероятността от развитие на заболявания на сърдечно-съдовата система, както и мъжки смъртността от сърдечни удари е значително по-висок, отколкото при жените.

Vitamin D3 за деца

И накрая, да разгледаме въпроса за значението на течен витамин D3 за деца. Необходимо е да се каже, че днес този елемент се определя на бебето почти от раждането. Особено стриктно трябва да се спазва всеки ден, ако детето се роди в студения сезон.

Каква е причината за D3, дори новородени бебета? Да видим:

 1. Както споменахме по-горе, витамин D3 е отговорен за здравословен скелетната система и нейното развитие. Ето защо този елемент е изключително важно в момента на растеж. Новороденото е без запаси от този елемент, така че да даде витамин наистина е необходимо, тъй като първите дни на живота, в противен случай, от третия месец, ще се наблюдава първите признаци на рахит.
 2. Струва си да припомним значението на елемент за развитието на имунната система, които не се формира на бебето. По този начин, давайки на детето витамина, да ви помогне не само да растат костите му, но също така ви предпазва от инфекции и вируси.
 3. На нервната система на бебето също не е зряла и D3 помага правилното му развитие.
 4. OL>
  Както можете да видите, наличието на този витамин в храната на детето е особено важно, тъй като той е отговорен за нормалното развитие на ключови системи и скелета. Така че възлага от първите дни на живота правилно се.

  Опасностите от витамин D3

  Независимо от това, с такива различни полезни свойства на елемента, когато е получен, че е много важно да се вземат предвид много тънкости, така че използването не става вредно.

  Първият финес е, че D3 е мастноразтворим витамин, това означава, че във вода не е разтворим, и следователно изобилието не могат да бъдат изведени от бъбреците, и тази ситуация поставя на тялото е сериозен риск, в случая на малки деца, за да доведе до непоправими последици.

  Първоначалните симптоми на хипервитаминоза – загуба на апетит, коремна болка, гадене, повръщане, тогава съществува обща слабост, започва загуба на тегло, има неизпълнени задачи на развитие. Калцият се натрупва в излишък и започва да се депозира от вътрешните органи, такава ситуация може да предизвика атеросклероза (липсата на магнезий е вероятността от развитие на заболяване се увеличава много пъти). Съгласете се, това е невероятно, че умерени дози витамин предпазват от атеросклероза и излишък, а напротив, тя е провокирана.

  По този начин правилното прилагане на витамин D3 в лекарствата е от решаващо значение. В правилната доза не може да навреди на тялото, ако вземете го повече от необходимо ще доведе до хипервитаминоза, вредата, която е огромен.

  За съжаление, лекарят не винаги е в състояние да определи точната доза, като всяка отделна тяло е на първо място. И второ, лекарят може да не знам колко време прекарвате на слънце, независимо колко витамин синтезира тялото си, както и от вида на храната, която ядем. Разбира се, има доказателства, събрани статистически обаче статистиката понякога са грешни, така че, ако забележите влошаване на здравето или на детето си след предписание на витамин D3, веднага се свържете с Вашия лекар.

  Моля, обърнете внимание! Предпоставки за хипервитаминоза могат да бъдат: дефицит на протеин, излишък витамин А и С, генетично предразположение към свръхчувствителност към витамин D.
  Заслужава да се отбележи, че на деца с рахит са особено чувствителни към излишък витамин D3, и тъй като лечението на това заболяване трябва да се придружава от прием на този елемент, трябва редовно да се извършва тестове на поддържането му в организма.

  Какви храни съдържат витамин D3?

  Ако през зимата допълнителния прием на витамин D3 е добра практика, лято, (не без предварителна консултация с Вашия лекар, разбира се), че може да бъде отнет. Въпреки това, да забравите за продуктите, в които елементът се съдържа в големи количества, не си струва.

  Тук вегани няма да останат разочаровани, тъй като всички продукти са шампиони по съдържанието на витамин са от животински произход:

 • Red хайвер. В супена лъжица съдържа 0,02 мг на този витамин.
 • яйца. Много по цена доставчик на демилитаризираната зона. Най-високата концентрация в жълтъка съдържа само едно 0042 мг витамин. Но не забравяйте, че яйцата са богати на холестерол, така че не е твърде слаб за този продукт.
 • говеждо черния дроб. В готовия 100-Громовой части 0,053 мг от витамина, и въпреки, че продуктът не е за всеки, да го ядат поне от време на време си струва, защото тя също е с високо съдържание на протеини, желязо и витамин А. Но отново, както при яйца, има холестерол, така че не е ревностен.
 • акне. Обичате роли? Добрата новина е 100 грама на змиорка почти 5 мг на D3! Това е наистина много, така че да злоупотребяват този продукт, тъй като не е необходимо, в противен случай тя може да се развие хипервитаминоза. Но все пак е хубаво да мисля, че служи на любимата си суши в почивните дни не е непростима слабост, но медицинска процедура.
 • Сардини. Тази риба е също богати на D3, 100 грама 0,5 мг. Между другото, той съдържа омега-3, калций, калий, желязо и много други витамини, макро -. и микроелементи

В допълнение, витамин D3 се съдържа в достатъчни количества в млечната продукти – сирене, извара, масло. Въпреки това, все още, в справедливост, трябва да се отбележи, че в света на растенията имат Шампионската им от съдържанието на D3 е шийтаке гъби (0,3 мг на 100 грама) и соево мляко (0,12 мг в една купа). В допълнение, той присъства в картофи, овесени ядки, както и различни зелени.

Как да приемате витамин D3

И накрая, обърнете внимание на ефективните медикаменти D3 и статистически дози от витамина, но не забравяйте, че е в никакъв случай не е ръководство за действие, но само встъпителна информация, която също така ще продължи да присъства в инструкция D3. Между другото, лекарствата са на разположение в различни форми като капки, таблетки, капсули.

Топ 5 най-популярните продукти на витамин D3:

 • Akvadetrim. Природен витамин DZ. Наркотикът е подходящ за хора от всички възрасти, но се фокусира върху по-малките деца. Той често е назначен от педиатри. Предлага се под формата на капки, една капка съдържа дневни децата доза от 500 IU.
 • Vigantol. Лекарството е на разположение под формата на маслен разтвор, всяка капка, отново, дозата е 500 IU. По същия начин, както Aquadetrim може да се приема в чиста форма и могат да бъдат разтворени във вода или мляко. Активната съставка е същата – естествен D3. Децата обикновено се предписват това лекарство.
 • Alpha D3-Teva. Vitamin D3 капсули с маслен разтвор. Дозата е една капсула – 0.5 ug. Активната съставка на лекарството е алфакалцидол, синтетичен аналог на D3. Лекарството е показан за възстановяване на калциев баланс, най-доброто от абсорбцията му в стомашно-чревния тракт, намаляване на активността на така наречените VILLAGE-хормон, който инхибира образуването на кост.
 • Vitrum Калциев + Vitamin D3. Интегрираният продукт, наличен в таблетки. Една таблетка съдържа 1,25 грама от калциев карбонат и 200 IU витамин D3. Назначен като превантивна мярка за по-добро усвояване препоръчва да се пие кисело питие. Пълният аналог на лекарството само под формата на дъвчащи таблетки калциев D3 Nycomed Forte. Тези системи се препоръчва особено при жените.
 • Vitrum Osteomag. Друг цялостен продукт съдържа 200 IU витамин D3, 600 мг калций, и магнезий (40 мг), цинк (7.5 мг), бор (250 мкг), меден (1 мг), манган (1.8 мг). Обикновено се предписва на хора.

Обърнете внимание на факта, че витамин D3 е по-добре да се комбинират с прием на витамин А, и аскорбинова киселина. И деца под 2-годишна възраст е препоръчително да се приемат витамина без калций
Статистически дози на витамин D3, са представени в таблицата:. Условия
primasutra
dosaditi
за превенция 500 ЗАСЕДАНИЯ
за лечение рахита2000-5000
Mastrolia
за профилактики300-500
Mastrolia
за mechanioreceptors
строго индивидуално

Индивидуална доза за вас ще определи Вашия лекар:

 1. Деца от 3-седмична възраст за профилактика назначават 500 IU дневно или 1000 IU на ден в периода от октомври до април включително.
 2. Деца лечение на рахит назначен 2000-5000 IU дневно в продължение на един месец и половина. Редовно когато това изглежда да се тества за наличие на хипервитаминоза.
 3. За лечение на други заболявания при деца и възрастни (витамин предписани като допълнителна терапия при туберкулоза, лупус, травми на символ, и т.н.), дозата се определя индивидуално.
 4. рутинна допускане за възрастни е 300-500 IU дневно по време на есенно-зимния период.
 5. OL>
  Важно! При вземането на лаксативи усвояването на витамин D3 е счупен
  Защо имате нужда от витамин D3 – погледнете видеото:
  Vitamin D3 – много важно за нашето тяло елемент. Достатъчно съдържанието му е важно за жените, така и мъжете, и за деца. Въпреки това, дозата на витамин D3 е крайъгълният камък между вреда и връзка полза. Нейната излишък, както и липсата на тях може да доведе до сериозни проблеми. Ето защо, като тези лекарства трябва да обсъдите с Вашия лекар и внимателно изберете индивидуалната доза. Автор: редакционна товарене TutKnow.ru …

About Ralitsa Yankova Ivankova
Mnogo se stvari mogu reći o Ralitsa Yankova, ali dvije osobine koje većina ljudi najviše uživa je to što je verno i pažljivo. Naravno da je i častan, idealističan i podeljen, ali u manjim dozama i često su pokvareni navikama provokativno. Međutim, njena vernost je ono što je najpopularniji. Prijatelji često računaju na njihovu i njenu lojalnost kad god im treba pomoć. Naravno niko nije savršen i Ivankova ima i mnogo manje povoljnih karakteristika. Njena osvetoljubivost i izdajstvo izazivaju mnogo žalbi čak i najbolje vrijeme. Na sreću, njena pažljiva priroda pomaže u prevenciji većine ovih žalbi.

Ralitsa Yankova Ivankova

Mnogo se stvari mogu reći o Ralitsa Yankova, ali dvije osobine koje većina ljudi najviše uživa je to što je verno i pažljivo. Naravno da je i častan, idealističan i podeljen, ali u manjim dozama i često su pokvareni navikama provokativno.
Međutim, njena vernost je ono što je najpopularniji. Prijatelji često računaju na njihovu i njenu lojalnost kad god im treba pomoć.

Naravno niko nije savršen i Ivankova ima i mnogo manje povoljnih karakteristika. Njena osvetoljubivost i izdajstvo izazivaju mnogo žalbi čak i najbolje vrijeme.
Na sreću, njena pažljiva priroda pomaže u prevenciji većine ovih žalbi.

Може също да харесате...